Home Informaţii publice

INFORMAȚII PUBLICE

 

 

Informaţiile de interes public cu privire la activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita vor fi oferite la cerere de către funcţionarul responsabil cu difuzarea informaţiilor publice în limitele Legii nr. 544/2001. Informaţiile de interes public pot fi solicitate în scris sau verbal, după procedura descrisă în Legea nr. 544/2001 şi în Regulamentul de organizare şi funcţionare al Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita.

 

Tipuri de informații care se comunică din oficiu:

Fiecare autoritate sau instituție publică are obligația să comunice din oficiu următoarele informații de interes public:

  1. actele normative care reglementează organizarea și funcționarea autorității sau instituției publice;
  2. structura organizatorică, atribuțiile departamentelor, programul de funcționare, programul de audiențe al autorității sau instițutiei publice;
  3. numele și prenumele persoanelor din conducerea autorității sau a instițutiei publice și ale funcționarului responsabil cu difuzarea informațiilor publice;
  4. coordonatele de contact ale autorității sau instituției publice, respectiv: denumirea, sediul, numerele de telefon, fax, adresa de e-mail și adresa paginii de Internet;
  5. sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil;
  6. programele și strategiile proprii;
  7. lista cuprinzând documentele de interes public;
  8. lista cuprinzând categoriile de documente produse și/sau gestionate, potrivit legii;
  9. modalitățile de contestare a deciziei autorității sau a instituției publice în situația în care persoana se consideră vătămată în privința dreptului de acces la informațiile de interes public solicitate.

Solicitarea de Informaţii

Orice persoana are dreptul să solicite și să obțină de la autoritățile și instituțiile publice, în condițiile legii, informațiile de interes public.
Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să asigure persoanelor, la cererea acestora, informațiile de interes public solicitate în scris sau verbal.
Pentru a solicita în scris informaţii de interes public cu privire la activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, puteţi trimite o cerere pe adresa: str. Kossuth Lajos, nr. 26, Miercurea-Ciuc, cod poştal 530230. Cererea de solicitare date publice (în conformitate cu Normele metodologice din 7 februarie 2002 pentru aplicarea Legii nr. 544/2001) trebuie să fie adresată explicit Inspectoratului Teritorial de Muncă Harghita, şi trebuie să cuprindă urmatoarele:
  • informaţia solicitată, astfel încât să permită identificarea informaţiei de interes public;
  • numele, prenumele şi semnătura solicitantului;
  • adresa la care se solicită primirea răspunsului.
  • autoritatea sau instituția publică la care se adresează cererea.


 


 

 

Ultima actualizare Marţi, 16 Ianuarie 2024 12:23
 
 
Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PROGRAM DE LUCRU

CU PUBLICUL

luni 830 - 1630
marţi 830 - 1630
miercuri 830 - 1630
joi 830 - 1630
vineri 830 - 1400

CASIERIE

luni - joi

  9 - 12

14 - 1530

vineri

  9 - 12

 

Avem 5 vizitatori online

Facebook