Home
Marţi, 28 Ianuarie 2014 12:34

ATENŢIE

Dacă temperaturile scad sub -20°C sau, corelate cu condiţiile de vânt intens, pot fi echivalate cu acest nivel, angajatorii trebuie să ia toate măsurile prevăzute de Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr.319/2006 modificată, pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă în limitele prevăzute de normele generale de protecţia muncii. În perioadele cu temperaturi scăzute extreme angajatorii trebuie să asigure următoarele măsuri minimale pentru menţinerea stării de sănătate a salariaţilor care lucrează în aer liber:

  • distribuirea de ceai fierbinte în cantitate de 0,5-1 litru/persoană/schimb;
  • acordarea de pauze pentru refacerea capacităţii de termoreglare, scop în care se vor asigura spaţii fixe sau mobile cu microclimat corespunzător;
  • asigurarea echipamentului individual de protecţie.

Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute mai sus, vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri:

  • reducerea duratei zilei de lucru;
  • întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute mai sus  se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv!
Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevazute mai sus.

Vă atragem atenţia asupra faptului că îndeplinirea acestor măsuri de către angajatori vor fi verificate cu ocazia controlului de către inspectorii de muncă !!!

 
 
Sâmbătă, 20 Aprilie 2024

PROGRAM DE LUCRU

CU PUBLICUL

luni 830 - 1630
marţi 830 - 1630
miercuri 830 - 1630
joi 830 - 1630
vineri 830 - 1400

CASIERIE

luni - joi

  9 - 12

14 - 1530

vineri

  9 - 12

 

Avem 5 vizitatori online

Facebook